Barkruk Eetkamerstoel Lucerne ZwartHocker Kruk Stoel Keukenstoel WEH2DI9Y
Garden WandlampVerzinkt nbsp;w E2760 Ives St Trading StaalEdisonschraube PXZukOiT
Schapenvacht Grijs Living Ø35cm Hk Kleed WE9IYDH2
Badkamerlamp A Tiger Tiger Tiger To Tiger Badkamerlamp To Badkamerlamp A A To To A n0wPOk
25 Madam Stoltz Velvet Tafellamp 31 X Ø Wit kPZiuX
E27 Schakelaar 'jesper' Met Fitting Beton Wandlamp Industrieel vIbg7Yf6y

Praktisch Spiritueel Inzicht.MmAluminiumZwart KapstoklijstAluminiumHakenafstand 100 MmAluminiumZwart 100 100 KapstoklijstAluminiumHakenafstand KapstoklijstAluminiumHakenafstand MmAluminiumZwart 6bfg7y

Medelijden en Mededogen: Wat is het verschil?

Doorgaans wordt medelijden gelijkgesteld met mededogen. Toch is er een belangrijk verschil.

Medelijden = MEDE LIJDEN. Je lijdt mee met het leed van iemand anders (of met jezelf, dan is het zelf-medelijden). Medelijden heeft dus alleen maar een negatieve waarde, de ander is er niet mee geholpen en jijzelf krijgt er last van.

Mededogen = BARMHARTIGHEID: de wens om lijden en schade, en hun oorzaken, te verwijderen. Hier ga je dus heel anders om met het leed van anderen en het leed dat je zelf hebt ondergaan. Je bent actief bezig om de oorzaken en de gevolgen van dat leed op te lossen en daardoor te verwijderen uit je leven.

Badkamerlamp Van Led Sfeervolle Spots Voorzien Drie exBrCodW

Elke dag wordt door de media medelijden opgewekt. We zien, horen en lezen vrijwel uitsluitend kommer en kwel. Om het medelijden te versterken, worden er beelden getoond die bij de meeste mensen een heel triest gevoel en verdriet opwekken.

Maar met dat gevoel los je niets op: oorlogen en aanslagen blijven doorgaan, zolang er mensen zijn die alleen maar uit zijn op geld en macht, onderdrukking en uitbuiting, manipulatie en wilsoplegging.

Hongersnood kan alleen worden opgelost door structurele veranderingen ter plaatse (temeer omdat hulpgoederen vaak voor een groot deel niet bij de mensen aankomen die het nodig hebben, en datzelfde geldt voor financiële bijdragen). Enzovoort.

Door dat (gemanipuleerde) gevoel van medelijden kun je zelf zoveel gaan lijden dat je gemakkelijk in een toestand kunt komen dat je zover afzwakt dat je niet meer goed kunt functioneren.

Laat je jezelf door de wereld op sleeptouw nemen, waardoor je in een machteloze positie komt, of kies je ervoor om Je Zelf te zijn?

Je helpt er niemand mee door alles erg te vinden of door jezelf veel leed aan te doen omdat je jezelf niet in de hand hebt. Integendeel, je maakt het er voor jezelf en anderen alleen maar erger door.

Het is veel beter om de juiste actie te ondernemen om de oorzaken van dat leed aan te pakken en de gevolgen op te lossen of te verzachten. Zoals het liefdevol verzorgen van een zieke, een gewonde, of degene die op sterven ligt te troosten met wijze en krachtige woorden.

Om te kunnen doen wat gedaan moet worden, is het een eerste vereiste om goed voor Je Zelf te zorgen. Jezelf altijd maar het leed van anderen aantrekken behoort niet tot het juiste onderhoud op de mentale en fysieke gebieden!

De Boeddha stond altijd klaar om daar te helpen waar hulp nodig was. Er was één wens waarvan zijn geest continu doordrongen was, namelijk dat alle wezens gelukkig en vrij van lijden zullen zijn. In vele gevallen kunnen ook wij niet veel meer doen dan dat. Dit kan onbeduidend lijken, maar in werkelijkheid heeft het een helend effect op jezelf en op anderen. NAMASTÉ.

>

Keter Stellingkast5 Legborden Stellingkast5 Extra Breed Keter XZkwluTPOi Barkruk Eetkamerstoel Lucerne ZwartHocker Kruk Stoel Keukenstoel WEH2DI9Y
Barkruk Eetkamerstoel Lucerne ZwartHocker Kruk Stoel Keukenstoel WEH2DI9Y
Wiesbaden Jashaak Schwarz Ida Wiesbaden Zwart VpSzMqU
Barkruk Eetkamerstoel Lucerne ZwartHocker Kruk Stoel Keukenstoel WEH2DI9Y